Tarieven

Tarieven

Welk tarief rekent een advocaat?

De advocaten van Meerburg & Mok advocaten – mediators verrichten hun werkzaamheden op basis van afgesproken uurtarief. Het uurtarief is afhankelijk van uw inkomen, het belang van uw zaak en het juridisch probleem.

Het basistarief is € 190,- per uur (inclusief kantoorkosten en exclusief 21 % BTW). Het maken van een vaste prijsafspraak is mogelijk indien van te voren redelijk ingeschat kan worden hoeveel tijd uw zaak in beslag zal nemen.

‘Pro deo advocaat’ – gesubsidieerde rechtsbijstand

Ons advocatenkantoor behandelt ook zaken in het kader van gefinancierde rechtsbijstand (ook wel pro deo advocaat genoemd). Gefinancierde rechtsbijstand betekent dat de overheid (de Raad voor Rechtsbijstand) het grootste deel van het honorarium van de advocaat betaalt. Uw advocaat kan een aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand doen bij de Raad voor Rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand toetst vervolgens uw inkomen en vermogen Als u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand dan wordt een eigen bijdrage opgelegd. Deze eigen bijdrage moet u aan uw advocaat betalen. Voor meer informatie over de inkomens- en vermogensgrenzen kunt u de website van de Raad voor Rechtsbijstand raadplegen.

Gratis kennismakingsgesprek

Op ons advocatenkantoor bieden wij de mogelijkheid van een gratis kennismakingsgesprek van maximaal 20 minuten. In dit gesprek kunt u uw probleem voorleggen en de advocaat vertelt over de zijn werkwijze, ervaring en kennis. Ook zullen de financiële voorwaarden besproken worden.